5 november 2017 – recencies

Met trots publiceren wij hieronder een recensie van ons optreden,
of lees on-line de recensie van het Leids Nieuwsblad van 9 november.

Komopjuh! in het Leidse Volkshuis – PARELTJE EN AANRADER!

Leidenaren en Leiderdorpers die zang- en theatergroep Komopjuh! al eens hebben zien optreden in de Leidse binnenstad, bijv. op het Gouden Pet festival, weten het al, maar iedereen die het nog niet wist, kwam er afgelopen zondagmiddag in de theaterzaal van Het Leidse Volkshuis achter:

Komopjuh! is een nieuw pareltje aan het firmament van Nederlandse zang- en theatergroepen! De groep die uit 4 vrouwen en mannen bestaat, onder leiding van de Leiderdorpse koordirigente Annemiek de Groot, presenteerde in een volledig uitverkochte theaterzaal een 2 uur durend programma dat de een na de andere muzikale verrassing bood.

De groep zingt hertalingen van originele Engelse (en een enkele Franse) songs die stuk voor stuk in de hitparade hebben gestaan.  Komopjuh! blonk zondagmiddag uit in een frisse en originele aankleding, mooi ingeleefde interpretaties van bekende hits, prachtig combinerende stemkleuren, een vlotte schakelingen tussen de verschillende programmaonderdelen, professionele begeleiding van 3 gitaristen en last but not least een heerlijke dosis humor.

De hertalingen van Jan Rot, Martijn Prins, Bob de Jong en  Ans Bouter lieten weer eens horen dat de Nederlandse taal zich uitstekend leent voor een aanstekelijk en gevarieerd liederenprogramma, zoals Komopjuh! zondag liet horen!

Extra uitschieters in een programma  dat grofweg de levensloop van mensen, verliefd en gelukkig, naar gescheiden en verdrietig, bezingt waren o.a. de opening met Jungle van Taal (naar Circle of Life van Elton John),  Zien na vannacht (naar Queen for Tonight van Helen Shapiro), Tinder (naar Proud Mary van Ike&Tina Turner), Spiegelei (naar Yesterday van de Beatles) en het dolkomische nummer Strakke Leren Legging (naar Baby makes her bluejeans talk van Dr. Hook), maar eigenlijk doet deze opsomming alle andere nummers te kort!

Komopjuh! verdient een heel eigen plaats in het Nederlandse muziektheatergenre en  biedt op zo maar een regenachtige zondagmiddag in Leiden een programma waar het publiek  geen genoeg van kon krijgen. De groep werd dan ook met een zeer verdiende, staande ovatie beloond!!

CONCLUSIE: GAAT DAT ZIEN!!

 Tekst: Lies Vester / foto Esther Trago